Sigmastocks lanserar ett nytt sätt att spara på!

Det här inlägget innehåller samarbetslänkar till Sigmastocks.

Sigmastocks lanserar ett nytt och enkelt sätt att spara på som ett alternativ till fonder. Genom smarta matematiska modeller som varje dag analyserar mer än 900 bolag efter ett antal olika kriterier kan Sigmastocks erbjuda automatiserad och skräddarsydd aktiehandel till en låg avgift. Avgiften är på 0,35 % till 0,39 % av din portföljs storlek (per år) inklusive moms, courtage och valutaväxlingsavgifter.

Hur fungerar Sigmastocks?

Hur Sigmastocks fungerar är enklast att förklara genom att förklara hur det fungerar att skapa ett konto och starta sitt automatiska sparande.

  1. Registrera ett konto hos Sigmastocks
  2. Svara på frågorna kring branscher att utesluta, när du planerar att ta ut pengarna, vilka marknader du vill fokusera på, vilken typ av aktier du vill ha (tillväxt, utdelning eller standard) och övriga frågor. Dessa frågor kommer att användas som underlag för att skräddarsy vilka aktier som att köpas till din portfölj senare.
  3. Välj ett startbelopp, rekommenderat startbelopp är minst 10 000 kr för att få så god riskspridning som möjligt.
  4. Välj hur stort belopp du vill månadsspara med.
  5. Inom 5-6 bankdagar dras startbeloppet från ditt konto.
  6. Sigmastocks kommer att investera i de bästa aktierna just nu baserat på deras smarta matematiska modell skräddarsydd efter dina inställningar för portföljen.
  7. Varje månad kommer pengar att dras från ditt koppplade konto till ditt ISK hos Sigmastocks. Sigmastocks kommer sedan att investera dessa i de aktier som den smarta matematiska modellen beräknar fram är bäst just nu.

Du kan hos Sigmastocks ha flera olika portföljer och kan på så sätt inrikta varje portfölj på olika marknader eller aktietyper exempelvis.

Fördelarna med Sigmastocks

Sigmastocks tjänst kan vara värd att testa för investerare som inte vill engagera sig eller har tid att lägga på att hitta och analysera aktier själva. Sparandet blir helautomatiserat och passivt.

Tjänsten har också en låg avgift och kan vara ett komplement eller alternativ till ett fondsparande på börsen. Aktivt förvaltade fonder kan ha en avgift på över 1 % – 2 % medan Sigmastocks låga avgift är i klass med billiga indexfonder.

En annan fördel är att aktieköpen är helautomatiserade vilket gör att du inte kan köpa och sälja aktierna som du vill utan du får förlita dig på att Sigmastocks matematiska modell gör ett bra jobb. Det tvingar dig att bli lite mer långsiktig i ditt sparande och mer disciplinerad.

Testa kostnadsfritt idag

Det kostar inget att registrera sig och starta sitt sparande hos Sigmastocks. Endast en låg årsavgift på 0,35 % – 0,39 % tas ut på ditt totala portföljvärde.