Läs aktieböcker och bli en bättre investerare

En viktig aspekt med investeringar är såklart att omsätta teorin i praktik och starta sitt sparande. Att varje månad gå plus så att du får ett överskott att investera med är grunden i att förbättra sin ekonomi och att på sikt förhoppningsvis bygga upp en förmögenhet. Även om det går att lära sig att handla på egen hand är det också bra att läsa vad andra och mer erfarna investerare tycker och tänker. 

Börsen är inget nytt och aktiehandel har pågått i mer än 100 år på börsen och då ämnet är såpass stort har det skrivits ett otal böcker om det. Under alla år som börsen har varit igång har många duktiga investerare kommit och gått och vissa har turligt nog för oss dödliga skrivit ner sina tankar, metoder och strategier. För att nämna några exempel så har vi Benjamin Graham som var mentor åt Warren Buffet. Graham lade grunderna till värdeinvesteringen, den lite mer defensiva investeringsstrategin. Sedan har vi den lite yngre och legendariske investeraren Peter Lynch som vidareutvecklade värdeinvesteringen och som myntade begreppen ”tenbagger” (en aktie som gått upp 1000 procent) samt också känd för citatet: ”invest in what you know”.

För att ge lite tips och inspiration till några böcker om aktier som vi tycker om har vi därför skrivit guiden Böcker om aktier som vi hoppas kan hjälpa nya och mer erfarna investerare att förjupa sina kunskaper.