Lifehack – Spara 10% till dig själv först

Ett enkelt litet lifehack som vi har på Spargurun.se och som vi vill dela med oss är att spara 10% av din lön till dig själv varje månad. Och då pratar vi givetvis om din nettolön och inte bruttolönen din lilla fuskare. Det man kan göra är att sätta upp ett månadssparande hos till exempel Avanza eller Nordnet som dras den 25:e varje månad när månadslönen dyker upp på kontot. Hos Avanza kan man också sätta upp ett automatsparande i en eller flera fonder som man själv väljer. På det sättet kan du automatisera hela sparandet och inte krånglar med att föra över pengar varje månad och investera i aktier och fonder smidigt på börsen. Pengarna dras samma dag som lönen landar på lönekontot och du märker inte äns av att du sparar pengar. I takt med att du får löneökningar och eventuella bonusar kan öka dessa överföringar till att exempelvis inkludera hela löneökningen eller bonusen.

Så vad väntar du på? Börja spara 10 % till dig själv redan idag och låt dina pengar jobba för dig på börsen istället för tvärtom.